Hrvatski radio

Radio Rijeka

HNK Zajc: Don Quijote za otpor uništavanju kulturne baštine

02.10.2014.

17:26

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Don Quijote i Sancho Panza iz predstave ''Don Quijote'' nekoliko su puta prošli od Jelačićevog do Jadranskog trga vozeći se na starom Tomosu i maloj starinskoj bicikli. Pred zgradom riječke gradske uprave zastali su i pozvali građane na otpor uništavanju kulturne i povijesne baštine. Bila je to ujedno najava sutrašnjeg otvaranja sezone u riječkom HNK Zajcu.

Svečano otvorenje nove kazališne sezone u riječkom HNK Zajca dogodit će se u petak 3. listopada, u 19:30, premijerom dramske predstave Don Quijote u režiji Kokana Mladenovića.

Ista je već odigrana na prostoru Principija u okviru Riječkih ljetnih noći, a za igru na pozornici ipak je ponešto izmijenjena. Naslovnu ulogu igra Damir Orlić, a Sancha Panzu u kazališnom ambijentu tumači zagrebački gost Mladen Vujčić. I dok je trg Principij bio prirodna scenografija za priču o uništavanju kulturne i povijesne baštine, za kazališnu kutiju scenografiju je oblikovala Marija Kalabić.

Više o Don Quijoteu riječkog kazališta možete pročitati ovdje, a poslušajte kako premijeru komentira intendant Oliver Frljić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.