Hrvatski radio

Radio Rijeka

''Impuls'' promociji glazbene urbane kulture

17.03.2014.

10:43

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival ''Impulse'', višednevno događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta, odvijat će se u Rijeci od 17. do 26. ožujka pod sloganom ''Music everywhere''. U programu su različiti mediji i događanja: koncerti, filmovi, likovna umjetnost, tribine čija će tema biti glazba.

Pretpostavka je da će promišljanje glazbe kroz različite umjetničke forme i medije otvoriti nove, drugačije poglede na glazbu, koncertnu i klupsku kulturu. Organizatori festivala su Udruga Diston i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a programi će se odvijati u Malom salonu, Klubu.-Rijeka, Palachu, Tunelu, Životu i Art-kinu Croatia. 

Zahvaljujući Dis-patch kolektivu iz Beograda prvi put u Hrvatsku dolazi izložba znakovitog naziva CE CÔTÉ EN HAUT: The Fragile World of Constellation. Njeno otvorenje u ponedjeljak, 17. ožujka, u 20 sati, u Malom salonu bit će početak ImpulsaDvije su posebno istaknute festivalske temeautorska prava u glazbi i izazovi klupske glazbene scene. Klub Život biti će domaćin nastupa vokalno-slikovno-instrumentalnog benda Žen iz Zagreba u petak, 21. ožujka, od 23:30. Ako ih forsirano treba definirati najbolje je opisati njihovu glazbu kao spoj kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rocka, ali se kreće u žanrovskom smjeru stvaranja potpuno novog glazbeno-vizualnog pravca. Žen spaja žensku energiju, razne čokoladice, čepove ispijenih pivi, zvukove iz prirode, ljuti kečap i šareno cvijeće u masu koja se uvlači u instrumente i izlazi kroz pojačala i razglase. 

Na programu je još i sajam ploča u Kružnoj ulici, zatim Radijski DJ session by N.M.BANGAVI ples, te premijera dokumentarnog filma Morane KomljenovićPosljednjih 100, podsjećanje na rad engleskog kantautora Nicka Drakea povodom 40. godišnjice njegove smrti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.