Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ivanka i Mrle u elitnom društvu holivudskih skladatelja

01.10.2014.

20:44

Autor: Borna Šmer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle dvoje su svestranih umjetnika koji, osim što se bave glazbom u matičnim bendovima, stvaraju i glazbu za film i kazalište, a nedavno su si osigurali mjesto među elitnim skladateljima Hollywooda.

Njihovu su kvalitetu prepoznali i mnogi redatelji, poput Tomislava Mršića, kojem su radili glazbu za film Kauboji napravljen prema predstavi Teatra Exit. No, tu priča ne staje. Lalo Schiffrin, koji je skladao za filmove poput Nemoguće misije i Prljavog Harryja, čije soundtrackove svi znamo, jedan je od ljudi koji je prepoznao kvalitetu njihova rada.

Kad se dvoje glazbenika prijavilo na natječaj za filmsku glazbu, Schiffrin je bio jedan od članova žirija. Prolaskom u uži krug na tom izboru, osigurali su svoje mjesto na internetskoj stranici Hollywood Elite Composers koja okuplja najbolje skladatelje filmske industrije. U tijeku je pripremanje fotografskog i audio materijala za stranicu.

Ivanka i Mrle surađuju s različitim glazbenicima - Matija Dedić je jedan od njih, kao i Slavko Avsenik, koji je radio gudačku dionicu za njihovu stvar Final words iz filma KaubojiU nastavku možete preslušati cijeli razgovor s Ivankom i Mrletom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.