Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Kafka Project" najbolja predstava u Zajcu prošle sezone

19.12.2014.

14:19

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca svečano su dodijeljene nagrade za najbolja ostvarenja i uloge u protekloj sezoni. Nagrada "Đuro Rošić" za najbolje dramsko ostvarenje u cjelini pripala je predstavi "Kafka Project" u izvedbi ansambla Talijanske drame.

Bivša intendantica Nada Matošević Orešković novinarima je dala pismo redatelja Krešimira Dolenčića koje je trebalo biti pročitano na dodjeli nagrada. U njemu Dolenčić zahvaljuje na nagradi za opernu predstavu Faust i objašnjava da zbog nove uprave kazališta koja je s repertoara skinula sve njegove predstave i koja mu je uskratila civilizirano ophođenje u riječkom kazalištu i gradu Rijeci, nije želio doći na dodjelu. Svim suradnicima i ansamblima koji su radili na Faustu čestita na nagradi i nada se da će doći u Rijeku u neka bolja vremena.

Nagradu Zlata Nikolić za najbolje ostvarenu žensku ulogu u dramskom programu dobila je Olivera Baljak za Nju u monodrami Kurva. Nagrada Raniero Brumini za najbolje ostvarenu mušku ulogu u dramskom programu dodijeljena je Živku Anočiću za ulogu Karla Rossmanna u predstavi Amerika.

Nagrada Boris Papandopulo za najbolje operno ostvarenje u cjelini pripala je operi Faust Charlesa Gounoda. Nagradu Štefanija Lenković za najbolje ostvarenu žensku ulogu u opernom programu dobila je Kristina Kolar za ulogu Aide u operi Aida Giuseppea Verdija, a nagrada Milan Pichler za najbolje ostvarenu mušku ulogu u opernom programu pripala je Giorgiu Surianu za ulogu Mefista u operi Faust.

Evo što o nagrađenim predstavama kaže predsjednik prosudbenog povjerenstva Bruno Bontempo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.