Hrvatski radio

Radio Rijeka

Marija Tadić na početku riječke glumačke godine

09.12.2014.

15:01

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ansambl Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u ovoj sezoni ima dva glumačka pojačanja, a jedno od njih je glumica Marija Tadić. Počele su probe za predstavu ''A kada bi umjesto Pinokija...'' redateljice Elvie Nacinovich, a obzirom da se priprema hrvatska i talijanska verzija, Tadić još uvijek živi na relaciji Zagreb - Rijeka. Iako, nije to prvi put da radi s riječkim ansamblom...

  ''Cirkus destetika''; Tadić je u sredini

Osim Jerka Marčića kojeg smo već vidjeli u predstavi Hrvatsko glumište, članica riječkoga hrvatskog dramskog ansmbla postala je Marija Tadić.

Televizijska publika zna je po ulogama u mnogim serijama: bila je Vlasta u Mamutici, Emanuela u Bitangama i princezama, Alenka u Cimmer fraj, Lidija u Larinom izboru. Debitirala je na filmu kao narkomanka Duda u Tu Zrinka Ogreste i skupila još desetak filmskih uloga.

Iako je u kazalištu igrala za sve uzraste, popis kazališnih uloga nije tako dug. Na njemu je i uloga krotiteljice u predstavi Cirkus destetika Aleksandra Popovskog s Riječkih ljetnih noći 2010. godine.

Stalni kazališni angažman i promjena grada dva su bitna životna izazova. Poslušajte kako se s njima nosi i kako se osjeća u ''Pinokiju'': 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.