Hrvatski radio

Radio Rijeka

17:13 / 15.01.2014.

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / T. Petrović Čemeljić

Mladi plesači, novi mediji i ekologija u Malom salonu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

International Harvester, novomedijski projekt i izložba koreografkinje Kate Foley i tima umjetnika, koji se izvodi u nekoliko faza, održat će se u Malom salonu na Korzu od 17. do 31. siječnja.

Raspored izvedbi: 17., 23. i 24. siječnja u 18 i 19 sati; Noć muzeja, 31. siječnja u 19 i 20 sati. 

Riječ je o izložbi i osam plesnih izvedbi učenika Osnovne škole za klasični i suvremeni ples pri OŠ Vežica i koreografkinje Kate Foley. Učenici su na višednevnim radionicama sudjelovali u nastanku kostimografije i plesa, pripremljeni su videomaterijali Romana Perića, a snimljeni su i njihovi portreti autora Kristijana Vučkovića.

Projektom se želi razviti senzibilitet prema ekologiji, recikliranju te prirodi kao prostoru duhovnosti. Učenici su osmislili ples u ulozi cvjetova u vrtu, nadahnuti vrtom Findhorn vrt u Škotskoj.

Posebna zanimljivost su instrumenti na kojima će se izvoditi glazbena pratnja, napravljeni od čepova plastične ambalaže, kao i kostimi od obalnih naplavina i raznih prirodnih materijala koji su uklopljeni u izložbu.

Materijali su prikupljeni na radnoj akciji koju je udruga Obala naših unuka organizirala kako bi se prikupilo smeće s plaža na otoku Unije, a u kojemu je sudjelovala voditeljica školskog ansambla Kate Foley. Poslušajte njezinu izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.