Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:51 / 25.11.2018.

Autor: Hina, Tatjana Sandalj

Mustafa Nadarević: riječkom gimnazijalcu nagrada za životno djelo

Mustafa Nadarević na dodjeli nagrade (Foto: Sandra Šimunović / Pixsell)

Mustafa Nadarević na dodjeli nagrade (Foto: Sandra Šimunović / Pixsell)

Foto: - / -

Nagrade Hrvatskoga glumišta 2018., za koje se zna reći da su zapravo kazališni Oskari, a kazališnim djelatnicima su posebno priznanje jer ih je nagradila struka - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), dodijeljene su u subotu navečer na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Svečanost se održava 24. studenoga u spomen na isti datum davne 1860. kada je glumac Vilim Lesić na pozornici Narodnoga kazališta na Markovu trgu u Zagrebu, nakon prekida predstave na njemačkome jeziku, a na nagovor Dimitrija Demetra rekao - od danas će se na zagrebačkoj pozornici glumiti samo na hrvatskome jeziku.
Zoran Mihanović nagrađen za doprinos kazališnoj umjetnosti, Blaženka Milić za operetu i mjuzikl, a Mustafa Nadarević za dramu.

Jedina nominacija za nagradu riječkih produkcija, ona Manuele Paladin Šabanović za kostimografiju u mjuziklu "Anche le pulchi hanno la tosse / I buhe kašlju" Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, na žalost, nije i osvojena nagrada.

Tješimo se da je nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje u drami ove godine dobio riječki, sušački gimnazijalac Mustafa Nadarević te rodom Riječanka, redateljica Vedrana Vrhovnik za režiju radio drame "Sarajevski gambit" Branka Ružića.