Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mustafa Nadarević: riječkom gimnazijalcu nagrada za životno djelo

25.11.2018.

11:51

Autor: Hina, Tatjana Sandalj

Mustafa Nadarević na dodjeli nagrade (Foto: Sandra Šimunović / Pixsell)

Mustafa Nadarević na dodjeli nagrade (Foto: Sandra Šimunović / Pixsell)

Foto: - / -

Nagrade Hrvatskoga glumišta 2018., za koje se zna reći da su zapravo kazališni Oskari, a kazališnim djelatnicima su posebno priznanje jer ih je nagradila struka - Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), dodijeljene su u subotu navečer na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Svečanost se održava 24. studenoga u spomen na isti datum davne 1860. kada je glumac Vilim Lesić na pozornici Narodnoga kazališta na Markovu trgu u Zagrebu, nakon prekida predstave na njemačkome jeziku, a na nagovor Dimitrija Demetra rekao - od danas će se na zagrebačkoj pozornici glumiti samo na hrvatskome jeziku.
Zoran Mihanović nagrađen za doprinos kazališnoj umjetnosti, Blaženka Milić za operetu i mjuzikl, a Mustafa Nadarević za dramu.

Jedina nominacija za nagradu riječkih produkcija, ona Manuele Paladin Šabanović za kostimografiju u mjuziklu "Anche le pulchi hanno la tosse / I buhe kašlju" Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, na žalost, nije i osvojena nagrada.

Tješimo se da je nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje u drami ove godine dobio riječki, sušački gimnazijalac Mustafa Nadarević te rodom Riječanka, redateljica Vedrana Vrhovnik za režiju radio drame "Sarajevski gambit" Branka Ružića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.