Hrvatski radio

Radio Rijeka

Muzeji zajedno: kako postati znalac muzealac?

23.12.2014.

13:13

Autor: Olivera Vinković, Tina Štefan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt "Muzeji zajedno" nastavlja se i ulazi u drugu fazu, u kojoj će okupiti sedam muzeja i 14 muzejskih prostora u Primorsko-goranskoj županiji. Novost je društvena igra "Znalac muzealac" namijenjena djeci kao jednoj od ciljnih skupina.

Sve je počelo ljetos s četiri riječka muzeja. Muzeju Grada Rijeke, Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Prirodoslovnom te Muzeju moderne i suvremene umjetnosti vremenom su se pridružili i Hrvatski muzej turizma u Opatiji, Muzej Grada Crikvenice te Ustanova Ivan Matetić Ronjgov u Viškovu.

U drugoj fazi projekta Muzeji zajedno koja počinje krajem prosinca ove godine i trajat će do svibnja 2015. ciljana su populacija obitelji, djeca predškolskog i školskog uzrasta te studenti. Novina je animacijska igra za djecu Znalac muzealac koja funkcionira kao potraga za blagom i svako je djete može igrati neovisno o posjetu muzejima.

Ipak, ako dijete posjeti sve muzeje, dobit će diplomu kao izvrstan poznavatelj kulture. Cijena ulaznice i dalje će za djecu i studente biti 10 kuna, a obiteljska ulaznica koja vrijedi mjesec košta 50 kuna. I Radio Rijeka uključila se u projekt dijeljenjem ulaznica građanima koji time dobivaju mogućnost ugodne šetnje kroz muzejsku povijest.

Poslušajte što je u Guvernerovoj palači, odnosno Pomorskom i povijesnom muzeju na predstavljanju projekta Muzeji zajedno snimila Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.