Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Nezamjetljiv polazak": trodnevni spoj umjetnosti u MMSU-u

15.11.2014.

09:37

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Nezamjetljiv polazak", trodnevni je događaj u riječkome Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, u organizaciji Kreativnog laboratorija suvremenog kazališta KRILA iz Rijeke i Zavoda Federacija Ljubljana i spaja predstavu, izložbu, radionicu...

Od subote 15. do ponedjeljka 17. studenoga MMSU je mjesto susreta različitih grupa, mjesto gdje se može uživati i prostor i vrijeme. Format susreta kombinira različite elemente umjetničkog djelovanja, kao što je primjerice predstava, izložba, radionica i drugo - iz želje da ljudima pristupimo i da im damo iskustvo kreativnog procesa, gdje oni u određenim fragmentima projekta sudjeluju i donose u projekt svoje viđenje.

Nezamjetljiv polazak je početak prije početka, misao koja utječe da se nešto dogodi, razlog za pokret. U Rijeci se već dogodio kao pilot-projekt koji su 2010. godine započeli Andreja Rauch PodrzavnikIvana Peranić i Josip Maršić. Nakon četiri godine, s novim suradnicima nastavljaju razvijati točku polaska - ideju gdje nešto počinje i tako dolaze do trodnevnoga događaja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti, što će završiti izložbom Neautorizirano.

Ekipa umjetnika pod umjetničkim vodstvom Andreje Podrzavnik će za tri dana u susretu s gostima dijeliti pitanja o (praznom) prostoru, o (pogrešnom) vremenu i o tome kako bi gotovo uvijek nešto što je sada, trebalo da bude nešto drugo. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da posjete događanje, a sve detalje i raspored Nezamjetljiva polaska provjerite na internetskoj stranici KRILA.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.