Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ogromna kravata na opatijskoj vili Angiolini

26.01.2014.

14:07

Autor: Hina / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na pročelje opatijske vile Angioline danas je postavljena instalacija monumentalne crvene kravate duge 18 metara, kao uvod u izložbu "Sto-lica kravata" Yasne Skorup Krnete što će u Noći muzeja 31. siječnja biti otvorena u Hrvatskome muzeju turizma.

Kravata se s balkona vile Angioline spušta preko ulaza niz stepenice, a posjetitelji će ulaziti kroz kravatu. Izložbom umjetnica želi pružiti drugačiji pogled na taj element hrvatske i svjetske baštine, koristeći se različitim medijima izražavanja.

Kravata će biti predstavljena kao idejni izazov, kao produkt-dizajn, rukom rađeni suvenir, kao stolica ili kao fotografski portreti.

Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti i voditelj projekta Muzej kravate - Academia Cravatica Nikola Albaneže i povjesničarka umjetnosti Martinela Dragičević, a ostat će otvorena do 21. veljače. Sve je to jedna velika igra, objasnila je Yasna Skorup Krneta Marijani Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.