Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Oko kulture" - Rijeka kroz foto objektiv

30.10.2014.

20:55

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobitnik prve nagrade na fotografskom natječaju "Oko kulture" je Zvonko Radičanin iz Zagreba, objavljeno je večeras na otvaranju izložbe najboljih radova. po ocjeni prosudbenog žirija u sastavu Iva Prosoli, Plamena Šarlija i Borislav Božić drugu nagradu osvojio je Dario Jurjević, a treću Ivan Kosić.

Fotografski natječaj Oko kulture uključio je velik broj pojedinaca, Riječana, koji su fotografijom interpretirali što oni prepoznaju u svom gradu kao kulturu. Zadane teme - Voda, Luka, Rad i Manjine / Različitost, čine srž koncepta kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

Ovaj natječaj u organizaciji Fotokluba Rijeka i Odjela gradske uprave za kulturu samo je jedan segment predstavljanja našega grada u velikoj kampanji kandidature. Na natječaj se prijavio 71 autor s ukupno 564 fotografije. Većina fotografija je u boji, neke su i crno-bijele, a najbolji će dobiti i nagrade.

Otvorenje izložbe je zakazano za četvrtak 30. listopada u 19 sati u galeriji Principij, izložba će trajati do 10. studenoga, a predstavljene su 43 fotografije 26 autora. O interesu Riječana za natječaj, njihovim motivima i kandidaturi Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture, Gloriji Fabijanić Jelović govori Irena Kregar Šegota iz gradskog Odjela za kulturu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.