Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opera u foyeru: mladi riječki pjevači izvode poznate arije i duete

18.10.2014.

11:59

Autor: Boris Kanazir / Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Opera u foyeru" novi je koncertni ciklus riječkoga HNK-a što večeras počinje izvedbama popularnih i poznatih opernih arija. Pjevat će troje mladih riječkih opernih pjevača: Vanja Zelčić, Dario Bercich i Marko Fortunato uz pratnju Ane Anconelli na klaviru.

Cilj je ovoga novog programa u HNK-u Ivana pl. Zajca predstaviti publici sjajne mlade pjevače riječkoga opernog ansambla, koji bilježe sve zapaženije nastupe i uspjehe. Koncert "Arije i dueti u izvedbi mladih pjevača riječke Opere" počinje večeras u 19 sati, a nastupit će sopranistica Vanja Zelčić, tenor Marko Fortunato i bas Dario Bercich.

Uz klavirsku pratnju Ane Anconelli, izvodit će poznate arije i duete iz opera "Figarov pir" i "Don Giovanni" Wolfganga Amadeusa Mozarta, "La Traviata" i "Sicilijanske večernje" Giuseppea Verdija, "La Boheme" i "Čedo Zapada" Giacoma Puccinija, potom iz opera "Mjesečarka" Vincenza Bellinija, "Jevgenij Onjegin" Petra Iljiča Čajkovskog, "Summertime" Georgea Gershwina te "Vesela udovica" Franza Lehara.

Koncert najavljuje Vanja Zelčić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.