Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osječki studenti glume otvorili Kotar fest

25.07.2014.

13:50

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavom «Pekel na zemli» Umjetničke akademije iz Osijeka sinoć je u Delnicama otvoren 3. Kotar fest. Prvi od četiri dana manifestacije potvrđuje da i ovakvi ljetni sadržaji u Gorskom kotaru imaju svoju publiku.

Prve večeri ovogodišnjega Kotar festa, mladi osječki glumci odigrali su predstavu pred punim gledalištem, a u dobar odaziv na događanja predstojeće tri večeri organizatori ne sumnjaju. U Delnice dolaze i zvučna glumačka imena poput Zijaha Sokolovića koji večeras u 20 sati igra Kobajagi donijela me roda, a sutra Vili Matula s Münchausenom. U nedjelju siže Partija remija glumačke družine Histrion s Brankom Cvitkovićem i Žarkom Potočnjakom.

Kotar fest posjetiocima nudi i filmski program na otvorenome, sinoć ipak u dvorani zbog kiše. Uz to, publika se može uključiti u radioice hoda po žici, žongliranja i ostalih cirkuskih vještina, dramske radionice, izradu lutaka od slame itd. Već se razmišlja da sljedeći Kotar fest upotpune nove radionice, ali i da se uz Delnice održava u ostalim mjestima Gorskoga kotara. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.