Hrvatski radio

Radio Rijeka

Plutajuća izložba fotografija stigla na Rječinu

21.03.2014.

10:00

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz Svjetski dan voda, u petak 21. ožujka, most preko kod Konta i Rječina pod njim postali su galerija na otvorenome. Čakovečki umjetnik Damir Klaić postavio je jednodnevnu plutajuću izložbu fotografija „Most“.

S mosta je Damir Klaić u Rječinu spustio dvadesetak umjetničkih fotografija s motivima vode. Riječka je instalacija nastavak umjetnikova projekta Most u sklopu kojega je na sličan način svoje fotografije već izlagao na, primjerice, Dravskom mostu u Varaždinu te na mostu preko Vuke u Vukovaru. 

Klaićev projekt uvijek nailazi na veliko zanimanje građana. Osim što izloške predstavlja u njihovu prirodnom okruženju, ova umjetnička instalacija skreće pažnju javnosti na značaj voda i rijeka, koje su žile kucavice naših gradova.

Izložba se u Rijeci može razgledati od 10 do 22 sata, ako ne stignete pogledajte galeriju. Kako je bilo u Varaždinu i Vukovaru, pogledajte u videoprilozima, prelistajte katalog izložbe, a poslušajte i što o svome projektu kaže Damir Klaić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.