Hrvatski radio

Radio Rijeka

Predstava "I...divan dan" za početak rada SKC-a

17.01.2014.

13:11

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstava "I...divan dan" diplomiranih glumica s takozvane Šerbedžijine akademije prvi je značajniji projekt novoosnovanoga Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Premijera je u nedjelju 19. siječnja.

Mala dvorana Filodrammatice ili bivši art klub Gal mjesto je na kojem će svoju prvu samostalnu predstavu izvesti Valentina Lončarić i Nina Sabo, koje su nedavno diplomirale na studiju Gluma, mediji, kultura. Osmislile su i režirale predstavu I...divan dan, za koju je koncept napravio Rade Šerbedžija. Drama Samuela Becketta Sretni dani poslužila je za novu priču o odnosu odnosu teško bolesne žene i medicinske sestre koja o njoj brine.

Kako bi uspješno odglumila paraplegičarku, Valentina Lončarić morala je napraviti temeljitu studiju ponašanja takvih bolesnika. Eksperimentalni pristup bio je posebno zanimljiv i koristan, naglašavaju mlade glumice ističući kako su u ovome projektu primijenile sva znanja i vještine stečene na dvogodišnjem poslijediplomskom studiju.

Kostime i scenografiju potpisuje studentica Akademije primijenjenih umjetnosti Ivana Butković. Premijera je zakazana za nedjelju u 20 sati, a ulaznica više nema, kao ni za večerašnju izvedbu. Ako želite pogledati prvu produkciju Studentskoga kulturnoga centra, I...divan dan igra sutra navečer te 24. i 25. siječnja. Poslušajte što o predstavi kaže autorska ekipa:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.