Hrvatski radio

Radio Rijeka

Premijera komedije "Na tri kralja ili kako hoćete" u HNK Zajcu

11.04.2022.

17:47

Autor: Hina

Ćelić i Smoje u prizoru predstave "Na Tri kralja ili kako hoćete"

Ćelić i Smoje u prizoru predstave "Na Tri kralja ili kako hoćete"

Foto: Dražen Šokčević / HNK Zajc

Komedija Williama Shakespearea "Na Tri kralja ili kako hoćete" u prilagodbi i dramatizaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković bit će odigrana premijerno 12. travnja u 19:30 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. 

"Uvjereni smo da smo napravili dobru predstavu i iskoristili sav potencijal ansambla Hrvatske drame", rekla je Franka Perković na konferenciji za novinare u petak. Ustvrdila je da riječki HNK ima jedan od najboljih glumačkih ansambala, ne samo u Hrvatskoj, nego i u široj regiji te ocijenila da je neobjašnjivo da to ostaje neprepoznato i podcijenjeno. "Ovu predstavu ne bih mogla napraviti u 90 posto kazališta koje poznam", dodala je redateljica.


Glume Edi Ćelić (Orsino), Tanja Smoje (Olivija), Aleksandra Stojaković Olenjuk (Viola), Jasmin Mekić (Malvolio), Jelena Lopatić (Luda) i drugi, među kojima su i mladi glumci nove glumačke generacije ansambla Hrvatske drame, proizašli iz studija Gluma i mediji riječke Akademije primijenjene umjetnosti Deni Sanković, Ana Marija Brđanović i Romina Tonković.


Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Barbara Bourek, skladatelj Josip Maršić, a oblikovatelj svjetla Alan Vukelić.


Poslušajte kako o premijeri i radu s riječkim ansamblom govori Perković:

Franka Perković o novom Shakespeareu s riječkim ansamblom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.