Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:38 / 14.03.2014.

Autor: Nina Deranja / Tatjana Sandalj

Premijera komedije ''Sezona kiselih krastavaca''

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijera kazališne predstave "Sezona kiselih krastavaca" bit će večeras u Palachu s početkom u 20 sati. Riječ je o autorskom projektu nastalom prema drami riječke spisateljice Jelene Tondini, u režiji i izvedbi autorskog tima: Zorana Josića, Nine Sabo, Ede Kale i autorice Tondini.

Predstava Sezona kiselih krastavaca je komično-dramska kritika današnjeg društva koje se zrcali u priči o obitelji čiji su članovi iz stanja imaštine došli u stanje neimaštine. Radnja je smještena u vrijeme sezone skijanja, kada se obitelj koja je nekoć odlazila na skijanje, skriva u stanu da bi njihovi prijatelji i susjedi mislili da su na skijanju. Svaki od likova različito se nosi sa realnošću, a kolektivno bježe od stvarnosti i odgađaju probleme u kojima su se zatekli. 

U projektu su sudjelovali Posve moguća družina Rijeka, Udruga Škatula, Umjetnička Organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta – Krila. Savjetnik u pokretu je Jorge Correa Bethencourt, kostimografiju i scenografiju potpisala je Sanja Stojković, a dizajn plakata osmislio Andrea Kustić

Rreprizne izvedbe su u petak i subotu, 15. i 16.ožujka u 20 sati, ali je od premijere puno važnije, rekla je autorica Jelena Tondini, da je to prva predstava u Rijeci koja najavljuje nezavisno kazalište u gradu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.