Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što kada umjetne inteligencije dobiju ljudsko tijelo i odu u wellness?

25.02.2022.

11:27

Autor: Radio Rijeka

komedija „Intelligenze Artificiali al Wellness“

komedija „Intelligenze Artificiali al Wellness“

Foto: - / HNK pl. Zajca

Nakon sinoćne premijerne izvedbe za danas je najavljena repriza komedije "Umjetne inteligencije u wellnessu"/ "Intelligenze artificiali al wellness" u Dram(m)a centru „Zajc“ (Delta 5). Koprodukcija Talijanske drame i Bonawentura Teatra Miela autorski je projekt Giuseppea Nicodema, a predstava propituje umjetnu inteligenciju i što doista nekoga čini ljudskim bićem. 

U predstavi, koja na zabavan način traga za onim što nas čini ljudskim bićem i onim što čini ljepotu ljudskog života, koriste se i filmski citati o tehnologiji i wellnessu, a ponajviše odgovori koje je na pitanja autora doista dala umjetna inteligencija. 


Ova nesvakidašnja dinamična komedija puna je obrata, brzih i duhovitih dijaloga, a osim smijeha donosi i pjesmu te zabavne razgovore o životu i algoritmima ljubavi. 

Život, ljubav i smrt teme su "Trilogije o umjetnim inteligencijama" iščitane kroz neobičan odnos između novih tehnologija i ljudskih bića, dvaju entiteta koji se razlikuju po (ne)prisutnosti svijesti i prosuđivanja.

Giuseppe Nicodemo

Osim Giuseppea Nicodema u predstavi glume Leonora Surian Popov i Serena Ferraiulo. Režiju potpisuju Giuseppe Nicodemo i i Sabrina Morena, scenografiju i kostimografiju Ivan Botički, izbor glazbe Giuseppe Nicodemo, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak, a oblikovanje zvuka Marin Butorac. 


Reprize su na programu danas, 26. veljače te potom 4. i 5. ožujka, a predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku. Poslušajte razgovor s Giuseppeom Nicodemom:

autorski projekt Giuseppea Nicodema

Premijera komedije Talijanske drame

Premijera komedije Talijanske drame

Foto: - / HNK pl. Zajca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.