Hrvatski radio

Radio Rijeka

Prvi riječki festival koreografije 27. ožujka u Kalvariji

24.03.2014.

16:54

Autor: Nikolina Deranja / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka u četvrtak 27. ožujka dobiva svoj prvi festival koreografije „kRI'eishən project - festival kreativnosti“ kojeg organizira plesni centar K2K.

Ideja je da se po uzoru na američki The Carnival Choreographer's Ball, Sybarite Showcase, Sirens After Dark i Broadway Underground, u Rijeci pokrene revijalni festival plesa - a ako ova ideja zaživi, i drugih grana umjetnosti, gdje će se individualni koreografi, umjetnici i stvaratelji moći predstaviti gradu i publici, rekla nam je jedna od organizatorica, plesačica i koreografkinja Kristina Paunovski.

Na festivalu će se predstaviti 19 koreografa iz Rijeke, Zagreba, Karlovca i Pule putem ukupno 16 koreografija. Predstavljaju se pojedinačne koreografije i plesači, a ne plesne grupe, a pruža se prilika i mladim, neafirmiranim koreografima da pokažu svoje znanje i umijeće. Festival nema nagrada ni odličja, već je namjera međusobno se podržati, nadahnuti i razmijeniti ideje.

Početak je u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija, a cijena ulaznice je 20 kuna. Poslušajte što kaže Kristina Paunovski:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.