Hrvatski radio

Radio Rijeka

REFINERI: Zafranović i Kerekeš u Rijeci

23.04.2014.

09:29

Autor: Jelena Butković / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

REFINERI, radionica za spajanje kinematografije i likovne umjetnosti s nekovencionalnim pristupima i amaterizmom odvijat će se od 23. do 27. travnja. Program će početi u Art kinu Croatia projekcijom filma ''Okupacija u 26 slika'', a jednu od radionica vodit će češki redatelj Peter Kerekeš.

Filmom Okupacija u 26 slika Lordana Zafranovića koji bi i sam trebao nazočiti projekciji u Art-kinu, u 20 sati, počet će ovogodišnje radionice platforme REFINERI. Jednu od radionica će održati češki redatelj Peter Kerekeš čiji će film Baršunasti teroristi, nagrađen na ovogodišnjem Berlinaleu, također biti prikazan u Art-kinu 25. travnja. Jedan od sudionika je i suvremeni francuski trubadur Guillaume Maupin koji će na Korzu 24. travnja izvesti 200 iznenađenja za nešto kovanica

REFINERI služi potpori i razvoju hibridnih audio-vizualnih projekata koji prelaze granice tradicionalne prakse. Platforma znači cjelogodišnji rad, ali su organizirane tri posebne zajedničke radionice. Prva je nazvana Češljanje i u njoj će se češljati inspiracija i razvijati pretprodukcijska faza za osam projekata. Pranje slijedi u srpnju, a Šišanje u studenom. Dio programa je otvoren i za javnost. Ulaz na filmski program je slobodan. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.