Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječka premijera filma "Šuti" u Art-kinu Croatia

16.01.2014.

16:07

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U petak u 20 sati održat će se riječka premijera novoga nagrađivanog filma“Šuti“ hrvatskog redatelja Lukasa Nole. Na svečanu premijeru uz redatelja dolaze i glumice Tihana Lazović i Lana Barić.

Može li se prekinuti nit zle sreće, nasilja i patnje duboko protkane kroz generacije jedne obitelji? Bebina majka slaba je karaktera i zdravlja, otac je mrk i nasilan, brat posesivan i problematičan. Bebin je dečko iz popravnog doma. Ima li Bebina kći šanse prekinuti ovaj turoban niz, ima li šanse postati voljenom i veselom osobom?

Filmu su na lanjskome Festivalu igranog filma u Puli dodijeljene su Zlatne Arene za najbolju sporednu žensku ulogu (Lana Barić), glazbu (Jura Ferina i Pavao Miholjević) i montažu (Slaven Zečević) te posebne Zlatne Arene za masku (Julijana Vušković) i ton (Dubravka Premar), uz nagradu Breza za najbolju debitanticu Tihanu Lazović.

Drama je nastala prema istinitom događaju. Prebirući po dokumentima raznih Centara za socijalnu skrb, nalazio sam na mnoge strašne priče, a najtužnija od njih inspirirala je ovaj moj film. Priča o zatvorenom krugu koji se uvijek nastavlja istim nasiljem i odsustvom ljubavi, opomena je svima nama da o nasilju ne treba šutjeti, kaže redatelj. Film Šuti u Art-kinu Croatia može se pogledati svaki dan od 17. do 23. siječnja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.