Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječke ljetne noći: dva Brešana za Hamleta u Mrduši

02.07.2014.

13:18

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na programu festivala Riječke ljetne noći u srijedu i četvrtak, 2. i 3. srpnja, je komedija ''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'', u potpisu ne samo jednog, već dva Brešana!

Jedan od najznačajnijih hrvatskih dramskih pisaca u posljednja tri desetljeća, Ivo Brešan, stvorio je hrvatsku inačicu engleskog klasika, u kojoj se slavni stihovi, odbacivši staru Shakespeareovu subjektivističku dilemu pretvaraju u komične psovke i ojkanje.

Najbolju predstavu u cjelini na nedavnim Danima satire redateljski potpisuje Ivov sin Vinko. U glumačkoj ekipi su, među ostalima, Goran Navojec, Ana Maras Harmander, Željko Königsknecht. U autorskom timu su i dramaturginja Željka Udovičić, scenograf Dragutin Broz, kostimograf Marita Ćopo. Za glazbu je odgovoran Mate Matišić.

Uspješnica Satiričkog kazališta Kerempuh na programu je u HNK Zajc, obje večeri s početkom u 21 sat. Ulaznice su dostupne na blagajni Kazališta od 9 do 17 sati i jedan sat prije početka predstave. Poslušajte što o predstavi kaže Milena Jernejić iz riječkog HNK: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.