Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka kao književni centar regije

14.05.2014.

15:11

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki sajam knjiga i festival autora Vrisak, sedmi po redu, u deset dana predstavit će polugodišnje hrvatsko izdavaštvo, autore riječke scene te književnike iz regije.

Kroz pedesetak programa predstavit će se stotinjak autora i gostiju iz regije. Ovogodišnje izdanje festivala večeras započinje predstavljanjem nove knjige Igora Mandića Oklop od papira u MMSU u 19 sati, a sat kasnije u Book caffeu Dnevni boravak predstavlja se knjiga Šale su ostale kod kuće Gordana Nuhanovića.

Od hrvatskih autora predviđeno je i predstavljanje Milka Valenta, Nikole Petkovića, Ivane Simić Bodrožić, Drage Hedla, Suzane Matić, Stipe Božića, Aleksandra Stankovića i drugih. U programu Rijeka čita bit će predstavljeni pjesnikinje i pjesnici riječke scene Petra Čargonja, Ivana Pocrnić, Zoran Žmirić, Marin Kolić i Moris Mateljan.

U programu Književnost u regiji – Koliko se znamo, i koliko smo se zaboravili? u Rijeci će se okupiti istaknuti književnici iz čitave regije - Goran Vojnović iz Slovenije, Ahmed Burić iz Bosne i Hercegovine, Milorad Popović iz Crne Gore, Ermis Lafazanovski iz Makedonije i Beqë Cufaj s Kosova.

Iz Albanije, koja je partner festivala, a čija je književnost u Hrvatskoj gotovo potpuno nepoznata, predstavit će se pet autora: Lindita Komani, Gazmend Krasniqi, Ardian-Christian Kyçyku, Arian Leka i Luljeta Lleshanaku. Sajam traje od 14. do 24. svibnja.

Raspored događanja pogledajte ovdje.

UPDATE: S Igorom Mandićem je na promociji njegove knjige Oklop od papira razgovarala Gloria Fabijanić Jelović. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.