Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Rijeka sad i ovdje" - život grada u jednom danu

09.06.2014.

16:05

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Galeriji Principij 47 riječkih fotografa izlaže svoje fotografije Rijeke koji grad dokumentiraju onakav kakav je sad i ovdje – sve su snimljene u jednom danu.

Fotografije su nastale tijekom fotografskih doručaka, manifestacije Fotokluba Rijeka tijekom koje se sudionici sastanu, zajedno doručkuju te potom snimaju Rijeku.

Fotografski doručak jedinstvena je prilika da se fotografi međusobno upoznaju i druže, ne samo putem svojih fotografija i društvenih mreža, već licem u lice. Prvi je organiziran još 2007. godine, a ove su godine održana dva takva susreta, 25. svibnja i 1. lipnja.

Uz riječke autore, na doručku su bili i autori iz Krka, Matulja, Lovrana i Fužina – njih gotovo pedesetak. Na izložbi sudjeluje 47 autora čiji radovi predstavljaju sliku grada nastalu u jednome danu.

Dio autora snima detalje koji naglašavaju ljepotu urbanih prizora, dio ih prepoznaje prazne prostore grada. Neki pak autori prate upravo odnos grada i čovjeka, a dio fotografa donosi prizore koji Rijeku predstavljaju u obličju velegrada.

Izložba je otvorena od 10. do 17. lipnja i može se razgledati radnim danom od 10 do 13 te od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena. Nekoliko fotografija s izložbe pogledajte u našoj fotogaleriji:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.