Hrvatski radio

Radio Rijeka

Saša Jantolek pobjednik Vele umjetničke delavnice

19.07.2014.

22:47

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trgovi i ulice stare gradske jezgre u Kastvu postali su na jedan dan atelijer i galerija pod vedrim nebom - održana je 12. Vela umjetnička delavnica, čiji je ukupni pobjednik Saša Jantolek.

Ovogodišnja umjetnička delavnica okupila je sedamdesetak sudionika iz Primorsko-goranske, Istarske, Zagrebačke i Ličko-senjske županije, ali i iz susjedne Srbije - iz Beograda i Novog Sada. Cijeli dan nastajali su radovi na više kastavskih lokacija, a svaki je umjetnik po dva rada mogao izložiti pod Ložom.

Vela umjetnička delavnica je manifestacija izložbenoga i nagradnog karaktera. Najboljima su dodijeljene nagrade u nekoliko kategorija, a o njima su odlučivali stručni žiri (Ervin DubrovićBranka ArhTamara Mataija) te žiri publike (Dolores KukurinMaja ŠikićMirna Frlan).

Za slikarstvo, grafiku i crtež, žiri je nagradio Emila Knapića iz Poreča, a za skulpturu, dizajn i primijenjenu umjetnost Sašu Jantoleka iz Matulja. Nagrada stručnoga žirija za fotografiju pripala je Riječaninu Aleksandru Tomuliću, dok je za najbolji rad u kategoriji ex tempore na temu Kastav nagrađena Doris Janković iz Rijeke.

Žiri publike svoju je nagradu dodijelio umjetniku iz Istre pod pseudonimom Had za objekt iz kategorije primijenjene umjetnosti. Ukupni pobjednik 12. Vele umjetničke delavnice u Kastvu je Saša Jantolek. Uz novčanu nagradu od 2.000 kuna, koliko su dobili i ostali pobjednici po kategorijama, Jantolek će svoju samostalnu izložbu moći prirediti u okviru obilježavanja Jelenine 2015.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.