Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šerbedžija u HNK Zajc više neće morati inkognito

18.09.2014.

13:41

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glumac, redatelj, pjesnik Rade Šerbedžija vratio se u Rijeku nakon još jednog uspješnog ljeta s Teatrom Ulysses. Nastavlja rad s mladim Riječanima na studiju ''Gluma, mediji, kultura'', a hoće li možda i zaigrati na pozornici riječkog HNK Zajca? I kako komentira to što ga protekle četiri godine u HNK-u nismo sretali niti na predstavama?

Foto: Anito Jelović / Radio Rijeka

Četrnaestu sezonu Rade Šerbedžija je u Teatru Ulysses igrao kralja Leara, a čini mu se da je ovoga ljeta u toj ulozi potrošio puno energije. Ipak, ostalo mu je još ponešto za rad s riječkim studentima glume s kojima je silno zadovoljan. 

Povratak u Rijeku ove godine značit će i njegov povratak u HNK Ivana pl. Zajca. Naime, kada je 2010. godine stigao u Rijeku, upravi te kuće uputio je ponudu za suradnju Studija i Kazališta, međutim na to pismo nikada nije dobio odgovor. Ni danas, nakon smjene na čelu Zajca ne želi pričati detalje. Priznaje tek da je u kazalište odlazio inkognito nakon što je njegov prijatelj Žarko Radić pozvan na odgovornost jer mu je poslao pozivnicu za premijeru.

Olivera Frljića smatra jednim od najboljih redatelja i raduje se novoj energiji koju će unijeti u riječki kazališni život. Doduše, priznaje da više ne želi glumiti na pozornici, osim kralja Leara, ali se veseli budućim suradnjama o kojima više poslušajte u razgovoru s Tatjanom Sandalj:    

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.