Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šerbedžijina akademija građanima daruje predstavu

14.10.2014.

09:00

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za početak nove akademske godine, studij Gluma i mediji Sveučilišta u Rijeci građanima poklanja dvije izvedbe ispitne predstave "Veliki smiješni rat", večeras i sutra navečer u HKD-u na Sušaku.

Predstava u ključu commedie dell’arte nastala je na temelju tekstova "Licemjer", "Rat" i pisama Carla Goldonija, koje su obradili Sandro Bajini i Giovanni Poli te prevela Daša Bradičić, te prema dijelovima romana "Jebo sad hiljadu dinara" Borisa Dežulovića i pjesme "Legenda o mrtvom vojniku" Bertolta Brechta.

U predstavi "Veliki smiješni rat" igraju studenti druge godine preddiplomskoga studija Gluma i medijiFrano BarunčićElla BogadiNika IvančićLovro IvankovićLara LalićNika LevakJurica MarčecEmir MulalićMarina MusulinNikola NedićMaja OžegovićMirta PolanovićTena-Antonija Torjanac i Tijana Trošelj.

Dramaturgiju i režiju potpisuju Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, uz pomoć Jelene Lopatić i Tanje Smoje. Autorski tim čini niz poznatih riječkih, ali i svjetskih umjetnika, dok su za kostime i rekvizitu zaslužni studenti Akademije primijenjene umjetnosti u Rijeci.

Besplatne izvedbe predstave "Veliki smiješni rat" održavaju se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u utorak i srijedu 14. i 15. listopada s početkom u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.