Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dvostruko slavljenje ljubavi u "Zajcu" uz dvije poznate predstave

12.02.2022.

10:02

Autor: Radio Rijeka

Romeo i Julija

Romeo i Julija

Foto: - / HNK pl. Zajca

Povom Valentinova u HNK Ivana pl. Zajca, u istinskom ozračju praznika ljubavi, na programu su dvije predstave koje slave ljubav, a pripremljena je i posebna pogodnost pri kupnji ulaznica.

Uoči Valentinova, 12. veljače u 19 sati na programu je izvedba operne uspješnice u koju se publika već na premijeri fatalno zaljubila, dirljive operne verzije najpoznatije ljubavne priče svih vremena, "Romea i Julije" Charlesa Gounoda pod dirigentskim vodstvom maestra Marka Hribernika i u režiji Marina Hribernika.


U naslovnim će ulogama nastupiti omiljeni operni romantični par, Anamarija Knego kao Julija i Aljaž Farasin kao Romeo.


Za tenora Aljaža Farasina ovo će ujedno biti i oproštajni nastup kao člana riječkog opernog ansambla jer se nakon pet godina omiljeni pjevač vraća u svoj rodni kraj, u ansambl Opere Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, a ostaje počasnim članom riječkog opernog ansambla.


Bit će to dvostruko posebna večer jer će publika zajednički proslaviti snagu veličanstvene ljubavi i pozdraviti pjevača koji joj je priuštio puno nezaboravnih trenutaka na riječkoj opernoj sceni.


Na samo Valentinovo, u ponedjeljak 14. veljače u 19 i 30 sati na programu Zajca je još jedna priča o ljubavi, ali ovaj put o bezuvjetnoj majčinskoj i snažnoj prijateljskoj ljubavi.

"Čelične magnolije"

"Čelične magnolije"

Foto: - / HNK pl. Zajca

Dramska hit predstava "Čelične magnolije" Roberta Harlinga u režiji Renate Carole Gatice provest će gledateljice i gledatelje kroz beskrajno iskrene i duhovite dijaloge iza kojih stoji potresna istinita priča koja svjedoči zašto se za majčinsku ljubav kaže da pomiče planine i da je bezuvjetna i najkonstantnija od svih osjećaja inherentnih čovjeku.


Glumačku postavu čini šest sjajnih glumica: Leonora Surian Popov, Judita Franković Brdar, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Olivera Baljak, Ivna Bruck i Biljana Torić. Šest posve različitih žena, različitih generacija i karaktera, kroz humor i uz snažnu prijateljsku ljubav kao najjaču potporu, progovaraju o životnim problemima.


Ovom prigodom publici se nudi i posebna pogodnost: kupnjom ulaznica za jedan naslov, ulaznice za drugi dobiva s popustom od 50%! Stoga povedite voljenu osobu i dvostruko proslavite ljubav u riječkom kazalištu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.