Hrvatski radio

Radio Rijeka

(Sr)Etno Selce: vikend u znaku običaja i tradicije

12.07.2014.

11:59

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Narodni običaji, živopisne nošnje, umjetnost, tradicionalni domaći proizvodi, pjesma i ples, sve to čini da Selce ovoga vikenda bude - (Sr)etno Selce.

Tradicija i kulturno-povijesna baština zauzimaju Selce blizu Crikvenice ove subote i nedjelje. Na čak četiri lokacije - na rivi, Polači, Harmici i Tunaru održava se etno festival (Sr)etno Selce. Posjetioci će se moći upoznati s narodnim običajima, nošnjama, raznovrsnim umjetničkim izričajima i domaćim izvornim proizvodima.

Održavat će se sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, prezentacija pripreme autohtonih jela, narodne nošnje i stari narodni običaji, poput pranja rublja na tradicionalan način na izvoru Polača ili mlaćenje slame, jedinstvenoga običaja na ovim prostorima. Čekaju nas i tradicionalne primorske i brojne druge pjesme i plesovi, glazbeni nastupi i predstave te mnoga druga iznenađenja.

Ljubitelji ukusnih gastro specijaliteta uživat će u degustaciji autohtonih jela s crikveničke rivijere, poput brodeta od lignji, prženih srdelica, tune u umaku, buzare od dagnji i ribe na roštilju. U programu će, među ostalima, sudjelovati PutokaziAlen Polić, KUD Neven, trio Crikvenica, KUD Zvir i mnogi drugi, najavljuju organizatori - Turistička zajednica grada Crikvenice.

Poslušajte razgovor Jelene Butković i direktorice TZ Crikvenice Marijane Biondić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.