Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tragovi vremena - o počecima života na našem području

17.05.2014.

09:16

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja večeras će posjetiocima ponuditi novu izložbu i novi stalni muzejski postav u kojem se prati stara povijest ovoga kraja.

Novi stalni postav Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja zove se Tragovi vremena i predstavlja arheološke nalaze iz razdoblja pretpovijesti, odnosno mlađeg kamenog, bakrenog i brončanog doba. Posebnu temu čini ostavština naroda Liburna, kao i proces romanizacije i urbanizacije našeg kraja koji je započet s antičkom civilizacijom. Izložba završava predmetima iz kasne antike i ranobizantskog razdoblja.

Ovaj je stalnii postav smješten na drugom katu Guvernerove palače, a večeras se u 19:30 sati otvara izložba Zavičajni memento kao prva izložbena cjelina. Prije otvorenja izložbe možete poslušati uvodno predavanje Prvi stanovnici Kvarnera - od prahistorije do kasne antike. Ovaj program održava se u okviru Europske noći muzeja i Međunarodnog dana muzeja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.