Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tri projekta za početak kazališne sezone

30.09.2014.

16:48

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Početak nove kazališne sezone u riječkom HNK Ivana pl. Zajca obilježit će tri projekta – „Don Quijote“, „Kazališno novo ruho“ i „Tosca“.

Otvorenje sezone najavljeno je premijerom dramske predstave Don Quijote u režiji Kokana Mladenovića 3. listopada. Predstava je na prostoru Principija odigrana u sklopu Riječkih ljetnih noći, a sada će se preseliti u zatvoreni prostor.

Slijedi predstavljanje početka postava u nastajanju, naziva Kazališno novo ruho, autora Dalibora Laginje, zakazano za 6. listopada. Neke davne scenografije iz fundusa kazališta polako će, tijekom dužeg vremena, izlaziti na svjetlo dana i krasiti unutarnji prostor kazališne zgrade  – predvorje, hodnike, gledalište…

Treći projekt je koncertna izvedba Puccinijeve opere Tosca 7. listopada, pod dirigentskim vodstvom Roberta Homena s respektabilnom solističkom podjelom, u kojoj su Kristina KolarGiorgio SurianDomagoj DorotićSiniša Štork i drugi.

Na konferenciji je istaknuto da će najavljivana opera Evgenije Onjegin biti održana u prosincu. Javlja Gloria Fabijanić Jelović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.