Hrvatski radio

Radio Rijeka

Umrežavanjem muzeja do više posjetitelja

10.07.2014.

12:51

Autor: Jelena Butković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za 50 kuna obitelj može tijekom 48 sati posjetiti četiri muzeja u Primorsko-goranskoj županiji. Novi projekt "Muzeji zajedno" osmislili su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Umreženi muzeji su: Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja sa zbirkama u Dobrinju i Kastvu, Prirodoslovni muzej sa zbirkom u Brodu na Kupi, Muzej Grada Rijeke i Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Projekt je osmišljen da bi se turistima i izvan sezone ponudio novi sadržaj. Osim toga, pokretači očekuju da će doprinijeti kandidaturi Rijeke za europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.

Osim jedinstvene ulaznice, Muzeji zajedno znače da će četiri umrežena muzeja pojačati suradnju, a bit će otvoreni svakoga dana od 9 do 20 sati. 50 kuna vrijedi obiteljska ulaznica, pojedinac plaća jedinstvenu ulaznicu vrijednu 30 kuna, a umirovljenici samo 10 kuna. Važno je da muzeje i sve dislocirane zbirke možete posjetiti tijekom dva dana. Javlja Jelena Butković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.