Hrvatski radio

Radio Rijeka

Vedrana Rudan: "Ovo je priča o Riječanki koja je imala sreće u životu!"

12.12.2019.

10:19

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Vedrana Rudan (Foto: Srdjan Ilić / Pixsell)

Vedrana Rudan (Foto: Srdjan Ilić / Pixsell)

Foto: - / -

Književnica Vedrana Rudan bila je gošća u emisiji "Box in" Radio Rijeke, a povod razgovoru bila je njena nova knjiga koja je nedavno imala promociju u Rijeci i odmah nakon toga u Beogradu. Na pisanje autobiografije "Ples oko sunca" Vedranu Rudan potaknuo je njen sin, a naslov knjizi dala je unuka.

Vedrana kaže da je knjiga zaista u vrlo kratko vrijeme postigla veliki uspjeh i da joj čitatelji pričaju kako, dok je čitaju, plaču i smiju se. I smatra da je to upravo ono kako je i pisala, jer je život takav - red tuge i očaja, red sreće i smijeha.

"Ta knjiga ima neki svoj blistavi, blještavi put. To se nikad ne zna zašto pisac piše, a tko određuje uspjeh i let prema zvijezdama", kaže književnica. Ovo je Vedranina 14. knjiga, i kako kaže "definitivno najuspješnija".

"Moja knjižica je priča o jednoj Riječanki koja je imala puno sreće u životu", priča Vedrana Rudan i nastavlja: "Jedan dio tog mog sretnog života provela sam i u Radio Rijeci, među prekrasnim ljudima i među smećem, ali to tako ide."

O čemu su još pričale Vedrana Rudan i Gloria Fabijanić Jelović, poslušajte u audiozapisu:

Vedrana Rudan i "Ples oko sunca", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.