Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zabavite se uz izložbu ''Funny Business''

14.11.2014.

14:37

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što nam je prošle godine ponudila da se pogledamo ''Oči u oči sa slobodom'', središnjom figurom partizanke na spomeniku na Delti, Luiza Margan nudi novi pogled na rad izložbom ''Funny Business'' što će, u ''Malom salonu'', biti otvorena večeras u 20 sati.

Izložba ''Funny Business'' propituje prenapregnutost današnjeg proizvodnog sustava, obuzetost poslom ili projektima i radom kao neprekidnim performansom. Autoricu posebno zanima umjetnik kao radnik u ovom vremenu takozvane postindustrije.

Prvi dio izložbenog prostora galerije zauzima tribina napravljena od građevinske skele, uobičajene u vanjskim radnim prostorima. Sada je postala prostor za odmor, za ''sasvim beskorisno osobno zadovoljstvo'', sugerira naslov instalacije. Sjednite i kroz prozor pogledajte užurbanu predstavu svakodnevice na riječkom Korzu, poziva autorica i tumači da ćete tako istovremeno postati dijelom rada kojeg će promatrati galerijski posjetitelji.

Posebnu instalaciju čine objekti ''Rad bez ovratnika'' u drugom dijelu galerije, a na sve se nadovezuje film temeljen na fotografijama s različitih umjetničkih protestnih akcija na temu rada. Više o izložbi doznajte ovdje, a u ''Malom salonu'' dostupna je do 29. studenoga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.