Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zapisnici Kazališnog vijeća na internetu; večeras sastanak Uprave s publikom

23.09.2014.

14:43

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki HNK Zajc na svojim je internetskim stranicama objavio sve zapisnike sa sastanaka Kazališnog vijeća održanih od lanjskog prosinca do one posljednje održane ovog mjeseca.

Zapisnici se od danas mogu pronaći i preuzeti na službenim stranicama riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Nova je uprava, nakon otkrivenih tajnih dugova Kazališta, odlučila zapisnike dati na uvid javnosti sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama i zanimanju javnosti, tumači se u priopćenju pristiglom iz Kazališta.

Iz riječkoga Zajca pozivaju riječku kazališnu publiku da večeras u 18 sati dođe na sastanak u gledalište Kazališta. Riječ je o susretu kojim se otvara trajna tema Vaše Kazalište, naša publika. Kazališna publika na taj način postaje peti ansambl novog, odgovornog i različitog - riječkog kazališta.

Na večerašnjem prvom sastanku publika će moći razgovarati s intendantom Oliverom Frljićem, dramaturgom i uskoro ravnateljem Opere Marinom Blaževićem, ravnateljicom Talijanske drame Leonorom Surian i ravnateljem Baleta Ronaldom Savkovićem.

A u posljednjem tjednu prodaje građanskih pretplata za novu sezonu (osim za četiri nova pretplatnička ciklusa koji će se prodavati i tijekom listopada), riječki HNK danas je iznenadio prvih pet gledatelja koji su do podneva kupili pretplatu - riječke kazališne zvijezda darovale su gledateljima suvenire iz predstave koja je najviše zastupljena u kupljenoj pretplati.

Olivera Baljak je u ime Hrvatske drame Nadi Dragović poklonila šešir iz predstave Amadeus; Leonora Surian iz Talijanske drame predala je Amadori Margitić ženski kostim iz predstave Madame Sans-Gene (Napoleone Bonaparte); plašt iz opere Turandot je operna prvakinja Kristina Kolar poklonila srednjoškolcima Davoru Đereku i Giulianu Crgonji, dok je Ronald Savković marionetu iz baleta Diskretni šarm buržoazije predao Ružici Svetić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.