Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zvonimir Kamenar izlaže u Galeriji Sveti Kuzam

24.09.2014.

14:41

Autor: Nikolina Deranja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Svetom Kuzmu, u okviru Kuzminje, u četvrtak 25. rujna u 19: 30 sati, u galeriji na otvorenome, u okviru projekta "Forma viva" Galerije Sveti Kuzam bit će premijerno predstavljen rad akademskog kipara Zvonimira Kamenara "Grobnika".

Riječ je o umjetnikovom doživljaju Grobničke bitke - crtež na papiru u formatu 5X1, 50 - uz asocijaciju na Picassovu Guernicu. Uz  premijeru, postav čine i crteži te skulpture u staklu iz opusa Zvonimira Kamenara, a umjetnik će publici predstaviti i maketu svog idućeg rada - kamenog broda, na kojem ima namjeru početi raditi 2015. godine, uz posvetu svom ocu i trenucima koje su zajedno proveli na moru. Kameni brod bit će dio stalnog postava Galerije Sveti Kuzam.  

Izložba Zvonimira Kamenara Grobnika z'kamika ostaje dostupna do 9. listopada, a dio je programa obilježavanja petnaest godina djelovanja Kulturnog društva Sveti Kuzma i Damjan. Opširnije u prilogu Nikoline Deranje:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.