Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija: Obrazovne politike i antifašizam

28.02.2022.

13:12

Autor: Tatjana Sandalj

Sav program dostupan je online

Sav program dostupan je online

Foto: - / UABA Opatija

Obrazovne politike tema su 13. dana antifašizma u Opatiji koji će biti održani od 2. do 4. ožujka. Svi sadržaji bit će dostupni na Zoomu i YouTubeu, a poveznice su na internetskoj stranici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Opatije

Prvi dan posvećen je filmu i to dokumentarnom filmu Nevena Hitreca "Povuci-potegni". Nakon filma, a projekcija počinje u 17 sati, slijedi razgovor u kojem će, uz redatelja sudjelovati Bojana Ćulum Ilić.


Drugi dan, koji je tradicionalno posvećen mladima, ove godine je redizajniran. Zbog epidemiološke situacije bit će održana uvodna radionica introspektivne tehnike kazališta potlačenih za opatijske nastavnike, a oni će je kasnije primjenjivati u školama. 


Trećega dana je, od 17:30 sati, na rasporedu javna tribina o glavnoj temi ovogodišnjih dana, ali online. Podsjećamo da su poveznice na sve sadržaje 13. dana antifašizma u Opatiji dostupne OVDJE


Poslušajte kako o programu govore voditeljica dana za mlade Ivana Černeka i predsjednik UABA-e Opatija Bruno Starčić:

O programu 13. dana antifašizma u Opatiji

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.