Hrvatski radio

Radio Rijeka

Stiže velika promjena vremena

23.01.2014.

14:25

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon toploga prvog dijela siječnja, napokon stiže prava zima! Snijeg u Gorskom kotaru te jaka i olujna bura s orkanskim udarima na sjevernom Jadranu i zahlađenje - to je ono što možemo očekivati u petak!

U unutrašnjosti kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, već ujutro u Gorskom kotaru i zapadnim krajevima, a do sredine dana i u većini kopnenih krajeva. 

Očekuje se stvaranje snježnog pokrivača uglavnom od 10 do 15 cm, a u gorskim krajevima ponegdje i više od 40 cm. Mjestimice će biti i snježnih vijavica jer će puhati jak, na udare i olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će jaka i olujna, sredinom dana i poslijepodne na udare i orkanska bura, a može biti i snijega nošenog burom.

Podrobnije informacije o vremenu poslušajte u našim emisijama Vrijeme za vrijeme u 8:45 i 14:45 sati, a o svemu ćemo redovito izvještavati u vijestima i informativnim emisijama Radio Rijeke. Više o vremenu saznajte i u televizijskom programu HRT-a: opširnije nakon Dnevnika 1, 2 i 3 te Vijesti na HTV1 i HTV4. Upozorenje na vremenske uvjete pratite na www.meteoalarm.eu/.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.