Hrvatski radio

Radio Rijeka

Priče koje pomažu: Valko

19.09.2023.

10:50

Autor: Hana Peharda Hržić

Zavalite se i poslušajte priču

Zavalite se i poslušajte priču

Foto: David G. Morgan / Pixabay

Valko je mladi val koji još uči o životu od svoga učitelja, a istovremeno mu je povjeren na brigu mali val koji od njega uči. O procesu cjeloživotnog upijanja znanja i iskustava te važnoj ulozi mentora i učitelja u tom procesu, govori nova terapijska priča koju potpisuju Petra Kapović Vidmar i Mauro Lacovich.

Svake zadnje srijede u mjesecu od 19:30 sati slušajte Priče koje pomažu, ispričane u storytellerskoj maniri. 


Zahvaljujući toj metodi najmlađi će slušatelji moći prepoznati ono što im je važno i povezati priču sa svojom situacijom za koju trebaju pomoć. Slušanje terapeutskih priča je individualni proces koji rezultira unutarnjom ravnotežom i vodi ka prihvaćanju novih spoznaja i odgovora.


Uključite se kao autor u naš projekt sa svojim pričama, čekamo prijedloge na radio.rijeka@hrt.hr, s napomenom 'Za: Priče koje pomažu'.


Pripovijedačica i autorica emisije je Hana Peharda Hržić. Poslušajte emisiju:

Priče koje pomažu: Valko

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Priče koje pomažu

Novi ciklus terapeutskih priča u formi dječjih radio drama namijenjen je učenicima razredne nastave koji se još privikavaju na školske obaveze. Nekolicina riječkih autora, pedagoga i psihologa dijeli svoja iskustva u radu s djecom, ali i iz vlastitog doma, pričama ispričanim prema načelima storytellinga. Slušanje priča je individualni proces koji donosi unutarnju ravnotežu i pomaže prihvatiti nove spoznaje. Neopterećeni sadržajem, poslušajte priče sa svojim najmlađima koji će sami prepoznati što im je važno i povezati priču sa situacijom za koju im je potrebna pomoć. Priče pričamo svake zadnje srijede u mjesecu od 19:30 sati.

Poslušajte u Slušaonici