Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tehnička škola Rijeka ima razred pun odlikaša!

22.06.2022.

17:55

Autor: Tatjana Sandalj

Mehatroničari spajaju strojarstvo s elektrotehnikom

Mehatroničari spajaju strojarstvo s elektrotehnikom

Foto: - / Tehnička škola Rijeka

Učenici jednog završnog razreda Tehničke škole Rijeka postigli su izvanredan uspjeh na kraju ove školske godine. Od 22 učenika upisanih u program Tehničar za mehatroniku u razred 4M, čak 21 završio je razred s odličnim uspjehom. Dvadeset i drugi bio je vrlo dobar. 

Zanimanje Tehničar za mehatroniku je najpopularnije i najzahtjevnije zanimanje u četverogodišnjem strukovnom obrazovanju sektora strojarstva i elektrotehnike na koje se redovito upisuju vrlo uspješni osnovnoškolci, s visokim bodovnim pragom, upozorava ravnatelj škole Serđo Jadrić.


Ali, iako program upisuju odlikaši, do sada u Tehničkoj školi nisu postigli ovakav uspjeh, a ravnatelj vjeruje da je takav podatak rijetkost i u hrvatskim okvirima.


Što je tehničar za mehatroniku? Riječ je o zanimanju koje objedinjuje strojarstvo i elektrotehniku, radi se na strojevima koji su spojeni s računalima, a vrlo je popularno među učenicima od kada je obrazovni program uspostavljen. To zvanje olakšava put mladim ljudima prema IT sektoru.


Ovogodišnji uspjeh nije slučajan, tvrdi ravnatelj prisjećajući se da su i prošlu školsku godinu u tom razredu imali petnaestak odlikaša. Naravno, zasluge idu učenicima, ali i nastavnicima i roditeljima, s ponosom ističe ravnatelj Jadrić u razgovoru kojeg možete preslušati u nastavku:

O uspješnim mehatroničarima Tehničke škole Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.