Hrvatski radio

Radio Rijeka

119. prvenstveni sraz Rijeke i Dinama

05.12.2014.

15:17

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dinamo je moćan u hrvatskom nogometu, ne govorim o stvarima van travnjaka jer me ne zanimaju, govorim o travnjaku, a tu imaju kvalitetu, rekao je Kek uoči sutrašnjeg gostovanja u Maksimiru.

Riječane sutra očekuje prvi od dva važna dvoboja u samoj završnici sezone. U Maksimiru će po 119. put snage u prvenstvu odmjeriti s Dinamom. Sraz za sam vrh prvenstvene tablice. 

Mislim da je dobro kada se prije jednog ovakvog derbija govori samo o nogometi i onome što će se događati na travnjaku. Mi u ovoj utakmici moramo razmišljati samo o sebi, da sutra pružimo ono što možemo i da se pokažemo u najboljem svijetlu, počeo je obraćanje novinarima trener bijele momčadi Matjaž Kek

O protivniku nije želio puno govoriti, koje je pravo lice Dinama, ono iz Rumunjske ili ono iz Pule, kaže, ne zanima ga. 

Orijentiran sam na naše probleme. Da u onim stvarima koje su dobre budemo bolji i ispravimo one koje koje u nekim utakmicama nisu bile dobre. Uvijek se može bolje, i odigrati i trčati. Tražim od igrača da razmišljaju samo o sebi, ali uz dužno poštovanje prema protivniku.  Toliko je toga u zadnje vrijeme napisano. Toliko komparacija Rijeke i Dinama u njihovoj prokušanoj medijskoj taktici prije derbija. Dinamo je moćan u hrvatskom nogometu, ne govorim o stvarima van travnjaka jer me ne zanimaju, govorim o travnjaku, a tu imaju kvalitetu. Znamo što nas čeka, gdje idemo i igramo, odgovorio je Kek te dodao kako ne bi licitirao s kojim bi rezultatom bio zadovoljan.


Zadovoljan ću biti ako moja momčad odigra dobru utakmicu o kojoj će se pričati, i nakon koje će se pričati o dobrom nogometu. Puno puta sam rekao da na krajnji rezultat utječe puno stvari i razmišljanje o tome je čisti gubitak energije, zaključio je Kek. 


Zbog ozljeda za sastav neće konkurirati Krstanović i Ayaji. A kako sada stvari stoje neće biti niti Moisesa

Imamo malo informacija pouzdanih o njegovom stanju. Možda u kombinacijama bude Ivančić. Vidjet ćemo. Ako Moises ne bude mogao imamo neke varijante. S još jednim klasičnim veznim ili s još jednim napadačem u formaciji 4-4-2. A hoće li Moises igrati, odlučit će liječnička služba. Nije tjedan dana trenirao. Iako neke pretrage kod prof. Nemeca nisu dale tako loše rezultate. Menisk nije oštećen i situacija nije alarmantna, riječ je o upalnom procesu. Na ruku mu ne idu i ovakvi tereni, rekao je Kek. 

Puno problema uoči sutrašnjeg derbija na kantridi imaju s uvjetima treniranja. Nije Kek znao ni gdje će odraditi posljednji trening uoči polaska za Zagreb. 

Najvjerojatnije ćemo trenirati na glavnom terenu koji je pod vodom. Ne znam, iza gola ćemo nešto odraditi. To je definitivno naš najveći problem. Mogli bi kukati puno, ali ne možemo ništa učiniti. Probali smo improvizirati, jučer smo trenirali na pomoćnom terenu, ali sigurno da to nije idealna priprema za ovakvu utakmicu. Izdržat ćemo još koji mjesec, završio je Kek. 

Pravdu će sutra dijeliti Mario Zebec iz Cestice, koga se, nadaju se svi, poslije susreta neće spominjati. Početak je u 15 sati, a prijenos možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.