Hrvatski radio

Radio Rijeka

Armada: Svi na Kantridu!

26.11.2014.

17:41

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka navijačka skupina Armada uputila je poziv svim navijačima pred sutrašnju utakmicu. Poziv prenosimo u cijelosti.

"Postaje standardno već da se jednom mjesečno okupimo četvrtkom podno legendarnih stijena Kantride. Ipak, ovaj četvrtak mogao bi ostati dugo u pamćenju, barem do drugoga standardnog četvrtka, onoga u veljači sljedeće godine.

Jasno je svima da smo, ako na standardni četvrtak pobijedimo Standard, blizu toga da ne moramo čekati srpanj za europsku utakmicu. Četvrtak na Kantridi je mjesto kada uživamo... pod stijenama, kada Kantrida gori i gura svoju Rijeku protiv jačih i skupljih momčadi.

Kada bar na jedan dan iskoračimo iz mulja nogometne močvare, dignemo glavu ponosno prije nego što nas vikend vrati u realnost. Sve povijesne pobjede u europskim pohodima imale su jednu zajedničku karakteristiku - pune tribine koje fanatičnim navijanjem više od 90 minuta stoje uz svoju Rijeku, ne daju da padne ili odustane, i već 11 utakmica u Europi nitko ne zna za pobjedu na Kantridi.

Možda je kraj 11. mjeseca, možda se sprema hladna i kišna večer, možda je protivnik bolji, možda će imati blagonaklonost sudaca kao i u prvoj utakmici, možda... To možda možemo i moramo riješiti samo mi, nema isprika... Kada čujemo krepat ma ne molat, neka to bude istinski, jer 12. igrač može donijeti i 12. utakmicu protivnika na koljenima.

Neka Kantrida ponosna sluša zaglušujuću buku koja kreće sa Zapada i odzvanja sa svih tribina. Šalove oko vrata, dignimo glavu i poderimo grla kako bi Kantrida ostala neosvojiva tvrđava. Naša pjesma može dati dodatnu hrabrost i energiju koja ruši sve pred sobom.

Ovo nije poziv na utakmicu jer nam to ne treba, ovo je poziv da na Kantridu cijeli Kvarner dođe spreman stati uz svoju Rijeku, biti Rijeka i živjeti Rijeku kao i uvijek do sad, no još jače, još fanatičnije, još odlučnije – za povijest! 

Sprema se i posebna koreografija, ali prekrasna slika, ako nema pravog tona, nije potpuna - zato uzmite šalove sa sobom i neka Kantrida grmi cijelu večer bez obzira na sve! 

Krepat ma ne molat!!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.