Hrvatski radio

Radio Rijeka

Barbara Belušić i Alen Matovina pobjednici utrke po Trsatskim stubama

30.03.2019.

12:28

Autor: Ivan Ribarić

539 skok (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

539 skok (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Utrkom 539 skok po Trsatskim stubama započelo je 23. izdanje festivala sporta i rekreacije "Homo si teć". U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Barbara Belušić iz atletskog kluba Istra-Pula, dok je kod muškaraca najbrži bio Alen Matovina iz Žilić-Bekele tima.

Po sunčanom i toplom vremenu na startu utrke u podnožju Trsatskih stuba okupilo se oko stotinjak trkačica i trkača u svim dobnim kategorijama. Najmlađi sudionik imao je svega pet, dok su dva najstarija trkača imala čak 78 godina. Na samom početku, utrku su svečano otvorili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, v.d. predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Barbara Belušić iz atletskog kluba Istra-Pula koja je ostvarila vrijeme od 4 minute i 7 sekundi. Drugo i treće mjesto pripalo je članicama atletskog kluba Kvarner, Sari Superini i Veroniki Erlić. Kod muškaraca, najbrži je bio Alen Matovina iz atletskog kluba Žilić-Bekele tim s vremenom od 3 minute i 6 sekundi. Iza njega ostali su član Kvarnera Ivan Vuletić te član Vežice Davor Varga.

Festival "Homo si teć" nastavlja se iduće subote kada je na rasporedu Molo longo trk, utrka popularnom riječkom šetnicom Molo longo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.