Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cinac i Konjević pojačali roster Kvarnera 2010

13.08.2014.

13:56

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sretan sam što sam se vratio u Kvarner, nadam se da ću imati ovdje jednu ulogu koja mi je proteklih godina nedostajala, rekao je Dino Cinac.

Osvanula su danas dva nova-stara imena u redovima Kvarnera 2010. Roster trenera Marijana Mancea pojačali su Dino Cinac i Davor Konjević, a zadovoljan njihovim dolaskom, kao i širenjem baze igrača iz Rijeke i regije je sportski direktor kluba Marko Šamanić.

Imat ćemo desetoricu domaćih igrača. Mislim da je to početak ostvarivanja onog prvotnog cilja, a to je da imamo razvijenu bazu nosioca iz domaće baze, kao i igrače koji dolaze iz našeg omladinskog pogona. Igrači ovdje žele pokazati što znaju, a kod Cinca osjećam jednu veliku energiju i entuzijazam. Konjević je naš domaći dečko, koji može puno dati za klub, kaže Šamanić.

Krilni igrač Dino Cinac prošle je sezone nastupao za šibenski Jolly. „Nastupao“ je možda prevelika riječ, jer zbog stalnih promjena trenera 26-godišnjak bilježio je minutažu „na kapaljku“. Sada je zadovoljan povratkom u Kvarner 2010, gdje će imati značajniju ulogu. Potpisao je ugovor s riječkim A-1 ligašem na godinu dana.

Mislim da je ovo pravi potez za mene i za klub. Imao sam jednu lošiju sezonu u Jollyju, nisam se uspio nametnuti. Treneri su se stalno izmjenjivali, bilo je malo vremena i prostora za dokazivanje. Sretan sam što sam se vratio u Kvarner, nadam se da ću imati ovdje jednu ulogu koja mi je proteklih godina nedostajala, rekao je Dino Cinac.

Cinac je 2010. godine u A-2 ligi igrao za Kraljevicu, a suigrač mu je bio Davor Konjević, koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor s Kvarnerom. Prošlu sezonu proveo je u Križevcima, za koje je u prosjeku igrao 24 minute, uz 14 koševa po utakmici.

Svima je nekako uvijek cilj nakon Kraljevice doći u Kvarner 2010. Prošle sezone bila je to i moja želja, ali u razgovoru s ljudima iz kluba prepoznali smo da tada to ne bi bila prava šansa. Stigao je poziv Križevaca, obećano mi je da ću dobiti priliku nametnuti se. Tamo sam stekao dosta iskustva i nakon samo godinu dana Kvarner me pozvao. Poklopile su se neke moje želje, kao i ambicije kluba, kaže 23-godišnji Konjević, koji će povratkom u Rijeku moći nastaviti i svoje obveze na Ekonomskom fakultetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.