Hrvatski radio

Radio Rijeka

Cvijanović: Uz veliku konkurenciju igrač može samo napredovati

11.08.2014.

14:20

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sretan sam što sam došao u Rijeku. Prvi dojmovi su jako dobri, vjerujem da će biti samo još bolje. Konkurencija u veznom redu jest velika, ali uz nju igrač može samo napredovati, rekao je Goran Cvijanović.

Goran Cvijanović stigao je danas na Kantridu u društvu zamjenika sportskog direktora Bijelih Ivana Mancea. U dobrom raspoloženju bio je 27-godišnji Slovenac, nova prinova u riječkom veznom redu. Bivši igrač Maribora morat će se „oznojiti“ za svoje mjesto u početnom sastavu.

Sretan sam što sam došao u Rijeku. Prvi dojmovi su jako dobri, vjerujem da će biti samo još bolje. Konkurencija u veznom redu jest velika, ali uz nju igrač može samo napredovati. Naviknuo sam na borbu za mjesto i ne bojim se za sebe, rekao je Goran Cvijanović.

Cvijanović je bio standardni član momčadi slovenskog prvaka, za koji je ubilježio 231 nastup uz 46 pogodaka i čak 43 asistencije. Impresivne brojke.

Igrao sam sve pozicije u veznom redu, nemam problema sa promjenom pozicije, igrao na krilu ili u sredini.  Današnji nogomet je takav da moraš igrati u oba pravca. Pogoci su samo „točka na i“, nadam se da će ih biti sve više, kaže 27-godišnji Slovenac.

Ivan Mance pokrenuo je novu tradiciju na Kantridi. Svakom novom igraču darovat će knjigu „Kantrida bijelih snova“, monografiju Marinka Lazzaricha, najraskošniju i najkompletniju knjigu o riječkom nogometnom prvoligašu. Cilj je, ističe Juričićev pomoćnik, upoznati nove igrače s poviješću kluba koja se stvara već gotovo 70 godina. Goran Cvijanović prvi je dobio svoj primjerak, a možda će u budućnosti i sam ispisati koju stranicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.