Hrvatski radio

Radio Rijeka

Doll: Mi smo možda autsajderi, ali...

16.07.2014.

19:05

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gledao sam Rijeku protiv DInama. Riječ je o kompaktnoj ekipi, a ima tu puno igrača koji znaju igrati, bore se svi kao jedan, brzo oduzimaju loptu i brza su momčad, rekao je Doll.

Pojavio se Thomas Doll, Nijemac na klupi Ferencvaroisa, s malim kašnjenjem na uobičajenoj konferenciji za novinare. U press centar stadiona na Kantridi stigao je u pratnji osiguranja. Petorica kršnih momaka prate momčad i stručni stožer na svim gostovanjima izvan Mađarske pa tako i na Kvarneru. Krenuo je Doll odmah na početku s komplimentima sutrašnjem protivniku.

Rijeka je jaka momčad. Svi misle da smo u poziciji autsajdera jer Rijeka je prošle sezone odigrala sjajno u Europi. Mi smo mlada momčad i o ovo je za nas veliki zadatak. Gledao sam Rijeku u petak u Superkupu. Ne može svatko pobijediti Dinamo. Riječ je o kompaktnoj ekipi, a ima tu puno igrača koji znaju igrati, bore se svi kao jedan, brzo oduzimaju loptu i brza su momčad. Atmosfera na tribinama bila je sjajna i očekujem takvu atmosferu i sutra. Rijeka je jaka, a i mi znamo udarati loptu, pokušao je sve okrenuti na šalu Doll, iako se stječe dojam kako mu pred sutrašnji ogled nije do šale. Posebno uzme li se u obzir nezadovoljstvo navijačla nakon utakmica s malteškom Sliemom.

S Thomasom Dollom na konferenciji za novinare pojavio se i Stjepan Kukuruzović koji je ovoga ljeta pristigao iz Zuricha. Kukuruzović je već bio na Kvarneru i na korak od potpisa za Bijele. Takav je nogomet i takav je život. Sudbina je htjela da s eopet vratim u Rijeku. No, nije mi to dodatni motiv, već samim time što igram prvu utakmicu za svoju novu momčad, dostatan je motiv, rekao je Kukuruzović.Da, navijači su bili nezadovoljni. Prvu utakmicu smo loše odigrali, a ni druga nije bila puno bolja. No, prošlo je od tada tjedan dana i pomalo napredujemo. Puno je tu novih igrača koji pomalo usvajaju ono što od njih tražim. Uvjeren sam da ćemo već sutra izgledati drugačije, rekao je Doll.

Ferencvaroš je ovoga ljeta doveo devet novih igrača. Među njima i najzvučnije ime, Zoltana Geru, koji prema Dollovim riječima sutra neće bit u kombinacijama za početni sastav.

Možda zaigra u uzvratu. Pavlović je danas potpisao novi ugovor i ostaje s nama. Hoće li igrati vidjet ćemo nakon treninga, rekao je Doll uz neizostavni osmijeh.

Odradila je mađarska momčad i trening na Kantridi, koji je nakon uvodnih 15-tak minuta bio zatvoren za javnost. Koliko je uopće trening podno stijena i moguće sakriti od znatiželjnih pogleda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.