Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatski olimpijski dan: Korzo "pod okupacijom" mladih sportaša

09.09.2014.

21:10

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je domaćin središnjem obilježavanju Hrvatskoga olimpijskog dana, u spomen na 10. rujna 1991. godine, dan osnivanja Hrvatskoga olimpijskog odbora. Na Korzu se predstavljaju brojni sportovi, a u utorak je otkrivena ploča s imenima riječkih olimpijaca ispred dvorane na Zametu.

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Riječki sportski savez i Klub riječkih olimpijaca u srijedu će od 10 sati na Korzu predstaviti tridesetak sportova i oko 500 mladih sportaša. Nakon podizanja olimpijske zastave uslijedit će revijalno natjecanje u nogometu te događanja na brojnim poligonima na Korzu. U Gradskoj vijećnici u planu je predstavljanje video materijala o Hrvatskom olimpijskom danu i zadravstvenog vodiča za mlade sportaše.

Kako je rekao predsjednik Kluba riječkih olimpijaca Aramis Naglić, sportsko događanje na Korzu najbolji je poziv školarcima, samo dva dana od početka nastave, da se počnu baviti sportom u bilo kojem obliku jer je zo iznimno važno. 

U utorak je ispred Centra Zamet otkrivena ploča s imenima riječkih osvajača olimpijskih medalja. "To je jedna lijepa gesta Grada Rijeke i hvala im što su ideju riječkih olimpijaca proveli u djelo", kaže Naglić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.