Hrvatski radio

Radio Rijeka

Humano riječko sportsko srce

24.05.2014.

15:45

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječkom nogometnom prvoligašu i rukometašima Zameta u prikupljanju pomoći za stradale u poplavama priključile su se i rukometašice Zameta te košarkašice Kvarnera.

Katastrofalne poplave u Slavoniji nisu ravnodušnima ostavili mnoge sportske klubove na Kvarneru. Pomoć su prikupljali u riječkom nogometnom prvoligašu, a svoj su obol dali i pripadnici Armade. Rukometaši Zameta i Spačve svoj su susret posljednjeg kola Premijer lige za poredak podredili prikupljanju pomoći. Uključile su se i rukometašice Zameta. Večerašnji ogled protiv Trešnjevke humanitarnog je karaktera.

Voljeli bi prvenstvo završiti u svečanom tonu, upravo zbog tog humanitarnog karaktera utakmice. U suradnji s Termama Selce klub prikuplja pomoć i pozivam sve da večeras u 18 sati dođu u dvoranu na Zametu i doniraju u skladu sa svojim mogućnostima potrepštine ili novac, kako bi pomogli stradalim u poplavama. Što se same utakmice tiče, iako nema rezultatskog značaja, voljele bismo pobijediti. Bila bi to kruna uspješne sezone, kaže trenerica Zamećanki Adriana Prosenjak.

Pomoći žele i u ženskom košarkaškom klubu Kvarner. U dvorani OŠ Viškovo sutra će se održati trokut turnir pod nazivom "Slavonija u srcu" na kojem će uz Riječanke nastupiti Kostrena i Viškovo. Organizatori pozivaju sve da svojim donacijama, prije svega higijenskim potrepštinama, pomognu stradalom stanovništvu na istoku Hrvatske te da sudjeluju u humanitarnoj tomboli. Sva prikupljena novčana sredstva i potrepštine odmah će biti proslijeđena Crvenom križu. Ulaz je besplatan, a turnir počinje u 14:30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.