Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Čestitke svim igračima!

13.05.2014.

23:04

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Igrači su pokazali sve, to je njihovo slavlje, njihova pobjeda. Ja im samo od srca čestitam i dajem veliki kompliment još jednom za sve, rekao je nakon osvojenog Kupa Matjaž Kek.

Rijeka je stigla do svojeg petog naslova pobjednika Kupa. Potpuno zasluženo. U dvije utakmice Riječani nisu dozvolili Dinamu da stvori gotovo niti jednu ozbiljniju priliku. Sjajna sezona okrunjena je trofejem, sretan je nakon susreta bio trener Rijeke Matjaž Kek.

Mislim da smo bili bolji u obje utakmice finala. Pobijedili smo veliku ekipu, prvaka države, koji dominira u hrvatskom nogometu. U dvije utakmice nisu nam postigli pogodak, stvarno jedan veliki kompliment mojim igračima i hvala svim divnim ljudima koji su nas nosili kroz ovu sezonu, rekao je Kek, koji je inače više pričljiv. Ovog puta, kako kaže, nema se tu puno što reći – osim...

Igrači su pokazali sve, to je njihovo slavlje, njihova pobjeda. Ja im samo od srca čestitam i dajem veliki kompliment još jednom za sve, kazao je Kek, koji je u samo godinu dana na Kantridi s Rijekom ušao u Europu, osvojio drugo mjesto u prvenstvu te podignuo Kup. No, ne stavlja sebe u prvi plan.

Nisam ja tu važan, bitno je da klub raste iz dana u dan. Važno je da su ljudi koji su sve postavili na noge danas dobili jednu nagradu. Na nama je svakodnevno dokazivanje, jer samo se tako može doći do jednog uspjeha. Napravili smo danas veliki iskorak, u hrvatskom nogometu stvorili smo jednu pozitivnu atmosferu, rekao je Štajerac na klupi trofejnih Riječana.

Neka nam to bude poticaj za dalje, još veći izazov da radimo još više, stvarati bolje uvjete, samo tako ćemo potvrditi ovaj sjajan rezultat. Prije svega, čestitke svim ljudima koji su vjerovali u ovaj projekt. Nagrada je to za svaku sekundu, minutu, svaki trenutak, snagu i pozitivnu energiju, zaključio je Kek.

Nije od velikih riječi bio trener Dinama Zoran Mamić. Njegova je momčad u 180 minuta ostala bez postignutog pogotka, priznao je strateg gostiju da je Rijeka bila bolja.

Zaslužena pobjeda, čestitke Rijeci, ali i mojim igračima,dali su posljednji atom snage u ovoj utakmici. Protivnik je bio bolji, to moramo priznati. Čestitke također na sjajnom ambijentu,u kojem je zaista privilegija igrati, rekao je Zoran Mamić.

Nakon osam godina tako se Rabuzinovo sunce vratilo na Kantridu, koja je i dalje neosvojiva tvrđava! Ove sezone pred svojim navijačima Riječani ne znaju za poraz! 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.