Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kek: Guštao sam na klupi

15.03.2014.

21:34

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon ovakve utakmice, nakon ovakvog truda i izgaranja na terenu još više poštujem moje igrače, rekao je Kek.

Potpuno oprečnog raspoloženja bili su Tomislav Ivković i Matjaž Kek nakon utakmice. Imala je gostujuća momčad vodstvo, sve do deset minuta prije kraja i bod u džepu. Na kraju, doživjeli su četvrti uzastopni prvenstveni poraz.

Mislim da je smo vidjeli nogometni spektakl, vrlo dobru utakmicu. Bili smo tijekom cijelog susreta za nijansu bolji protivnik i zaslužili smo više od poraza. U ovakvim se utakmicama izgubi, ali se dobije poneki igrač i momčad. Nemamo rezultata, ali imamo igru i rezultat će doći. Rijeci čestitam, a mi se okrećemo prema slijedećoj utakmici sa Splitom, rekao je Ivković.

Kek nije skrivao zadovoljstvo. Nakon dugo vremena na njegovom se licu vidio i osmijeh.

Zasluženo smo pobijedili. Kada obje ekipe žele igrati nogomet, onda to ispadne ovako kako je ispalo večeras. Mi smo se fenomenalno vratili nakon šoka, jurišali u drugom poluvremenu i ostavljali dosta prostora iza. Svjesno smo ušli u rizik i na kraju su nam se ta volja i trud isplatili. Nakon ovakve utakmice još više poštujem moje igrače, nakon ovakvog truda i izgaranja na terenu. Ekipa je večeras pokazala karakter. Kod 3:2 nismo igrali prema nazad, tražili smo četvrti pogodak, igrali prema naprijed i tražili priliku iz kontre. Nama trenerima nije lako na klupi izdržati sve te šokove, ali večeras sam guštao. Privilegija je biti dio ovakve utakmice, ovakvog spektakla pod stijenama, rekao je Kek.

Nije se složio s konstatacijom da je Europa nadomak ruke i kroz prvenstvo. Njegova momčad je na trećem mjestu s 11 bodova prednosti ispred Splita i 12 ispred večerašnjeg protivnika.

Ma kakav korak do Europe. Nakon 36 rundi će se podvući crta. Imamo težak i zgusnut ritam, iako ozlijeđeni igrači se polako vraćaju. Komplimenti Tomečaku za večeras odigrano, ovo mu je prva utakmica nakon tri mjeseca. Zadovoljan sam napravili smo razliku, ali to nas mora tjerati na  još više rada, zaključio je Kek.

U svom petom gostovanju s Lokomotivom na Kantridi Ivković je doživio prvi poraz. No i dalje mu je Kantrida jedno od dražih gostovanja.

Još kao igrač u bivšoj državi obožavao sam ovdje igrati. Kantrida je uvijek imala sjajan ambijent, a sada se atmosfera diže iz dana u dan. Rekao sam da se unaprijed veselim ovoj utakmici jer se sastaju dvije momčadi koje žele igrati nogomet. Da smo igrali protiv, pod navodnicima, neke slabije momčadi, sigurno ne bi odigrali ovako dobro. Ovakav ambijent diže motivaciju i adrenalin čini nas još boljima, završio je Ivković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.